Autor: 021.rs

Novi Sad
30.08.2023.
19:02 > 19:04
Novosadski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) ocenio je danas, kao nastavak bahatosti vlasti, odbacivanje krivične prijave od strane lokalnog tužilaštva, zbog nasilja nad građanima u Novom Sadu.
  • Prevashodivoje

    01.09.2023 11:35
    Replike
    @Stanlio bez Olia

    Ti si tipičan primer Duning-Krugerovog efekta. Pročitaj Zakon o Privatnom Obezbeđenju, vidi šta su im ovlašćenja, da ti ne kopiram ovde. Uradi to zbog sebe, ne zato što si ispao glup u anonimnim komentarima na njuz portalu, nego zato što ćeš, sa ovakvim neznanjem i ovakvim stavom, krenuti negde da se brecaš nekome ko nije strpljiv kao ja, pa ćeš proći mnogo gore nego gospodin kod Banovine, i niko neće odgovarati za to, jer si sam izazvao reakciju.



    @Ja bre

    Slične situacije su se dešavale. I ovde i preko. Sa različitim ishodima. Nije predviđeno pravnim poretkom da se problemi tako rešavaju, ali eto, desi se.

  • Stanlio bez Olia

    31.08.2023 23:40
    Ajde
    Prevashodivoje

    Al se ti nalupeta na brzinu. Kazes: "Upotreba sile NIJE nezakonita.
    - Ugovor je bio sklopljen..."

    Upotrena sile jeste nezakonita osim kada je koriste organi sile drzave tj. vojska i policija i to pod zakonski strogo propisanim uslovima. U nekim slucajevima propisanim zakonom, drzava moze dodeliti pravo upotrebe sile i nedrzavnim organima. Na primer obezbedjenju stranih diplomata, sportista, ili drugih sticenih osoba i sl.
    Privatna lica ili firme za obetbedjenje NE SMEJU KORISTITI SILU, pa ni neka tamo privatna obezbedjenja jer drzava po vazecem zakonu ne moze na njih preneti pravo upotrebe sile.
    To se zove MONOPOL SILE koji poseduje jedino i samo DRZAVA.

    Tako da lupetas za medalju majstore.

    Idi nauci nesto u zivotu svom, da se ne brukas u neznanju.
  • Ja bre

    31.08.2023 23:28
    Cccc
    @ Prevashodivoje

    Naucili smo skolu.
    Sledeci put kad neki dripac iz privatnog obezbedjenja stavi nekome koleno na glavu, angazovano privatno obezbedjenje druge strane koje takodje ima potpisan ugovor, ce se potruditi da kolegi iz prvog navedenog privatnog obezbedjenja stavi dva kolena na vrat.
    Jel to onda OK?
  • Prevashodivoje

    31.08.2023 13:29
    @Meri
    Tu sam gospođo, i rad sam da elaboriram.

    1. "A za komentar "nezavisnog" (a mnogo je takvih koji ističu da su nezavisni ali odobravaju nezakonitu upotrebu sile privatnih batinaša pored prisutne policije sa sve vd načelnikom), pitam kako zna da je "pritisak kontrolisan"..."

    Jesam nezavisan i nepristrasan, moram to da naglasim, jer inače na ovom portalu odmah kreću prozivke iz arsenala "bot", "sendvičar", itd.


    Upotreba sile NIJE nezakonita.
    - Ugovor je bio sklopljen
    - Firma je poslala ljude, da nije ta firma poslala, neka druga bi, pošto u Novom Sadu ima 3-4 agencije za obezbeđenje koje dele kolač (ali to nije tema ove rasprave, pošto bi i ovi iz opozicije sutra namontirali neke svoje mezimce)
    3. Ispunili su se uslovi za upotrebu sredstava prinude, na osnovu ponašanja lica i ukupne situacije.

    4. Upotrebljeno je sredstvo najmanjeg intenziteta koje je bilo neophodno da se zadatak izvrši (pročitajte Pravilnik).

    Ajmo dalje.

    2. "Jedan Lojd je umro od takvog pritiska."

    Čovek se prezivao Flojd. Pritisak na njegovom vratu je bio celim telom (oba kolena) i trajao je, ako se dobro sećam, 8 minuta, a ovde nekoliko sekundi.


  • Meri

    31.08.2023 08:16
    Danas ja, sutra ti
    Sve što rade veliki, sutra će raditi mali.
    Ako tužilastvo smatra da je u redu da plaćene siledžije uzimaju pravdu u svoje ruke tako što tuku i hapse građane u prisustvu (ovlašćene) policije, onda je ovo legalizovanje Divljeg zapada. Nema prava, nema zakona, nema pravne države, samo sila jačega.
    A za komentar "nezavisnog" (a mnogo je takvih koji ističu da su nezavisni ali odobravaju nezakonitu upotrebu sile privatnih batinaša pored prisutne policije sa sve vd načelnikom), pitam kako zna da je "pritisak kontrolisan"... Jedan Lojd je umro od takvog pritiska. A i kako zna šta je zanimanje onesvešćenog čoveka koga čak trojica "savladavaju".
    Podsećam da su ovi protesti usledili nakon što su nadležni odbili više od 12.000 primedbi građana i oglušili se o zahtev da se jedan od njih obrati u Skupštini grada.
  • Prevashodivoje

    30.08.2023 20:46
    " "Ukoliko zavrtanje ruku i klečanje na nečijem vratu nije, u najmanju ruku, prekomerna upotreba sile, onda se postavlja pitanje koji su za naše Tužilaštvo kriterijumi nasilja", naveo je predsednik novosadskog odbora SSP-a Vladimir Vrsajkov. "

    Ukoliko otimanje štita policajcu dok se isti udara po rukama da bi pustio štit, nije nasilje koje opravdava lišenje slobode, onda se postavlja pitanje koji su za gospodina Vladimira Vrsajkova kriterijumi nasilja - navodim ja kao anonimni, nepristrasni komentator. Svi zahvati koji su primenjeni na dotičnom licu su predviđeni Pravilnikom. Pritisak kolenom je bio kontrolisan, i trajao je nekoliko sekundi, samo dok nisu upotrebljena sredstva za vezivanje. Nije OK napadati službeno lice, a onda se kriti iza diplome inženjera elektrotehnike, i činjenice da si fizički duplo lakši od pripadnika obezbeđenja. Play stupid games, win stupid prizes.
  • Fuj49

    30.08.2023 20:45
    Možda se probudi
    Očigledno je da narodu još nije dosta nasilja. Treba ga još više maltretirati.
  • vlast iz dana

    30.08.2023 19:11
    u dan
    samo pokazuje i dokazuje da je zapravo zaštitnik siledžija i kriminalaca a ne građana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna